Социалистите се събират утре на четвъртото си заседание на 49-ия

...
 Социалистите се събират утре на четвъртото си заседание на 49-ия
Коментари Харесай

БСП избра като ГЕРБ залата на европредседателството за конгреса

 Социалистите се събират на следващия ден на четвъртото си съвещание на 49-ия конгрес, с цел да одобряват предизборните си документи - както визията си за страната, по този начин и визията си за Европа.
Тази вечер алените се събраха в ресторанта на хотел " Рамада ", където соцлидерката даде предконгресен прием за всички делегати. Не всички обаче щели да се отзоват на поканата и това щяло да послужи за ориентир за броене на съидейниците.

800 делегати на форума ще се записват в НДК в 10.00 сутринта, само че не обичайно в Зала 1, където различен път текат алените конгреси, а в залата на европредседателството. Именно в Зала 3 единствено преди седмица водачът на ГЕРБ Бойко Борисов събра своите на национална среща и ги предизвести да внимават, с цел да не им светне синята лампа. Дали пък Нинова ще светне алената лампа на партийната съпротива, следва да забележим. Лидерката на Българска социалистическа партия първа ще вземе думата на утрешния конгрес, като е подготвила обстоен едночасов политически отчет.

Предварителните сондажи сочат, че не се чака изострен конфликт сред вътрешната съпротива и Нинова, защото той не е отчетно-изборен конгрес и няма по какъв начин да се желае промяна на водача. Твърде допустимо е обаче другите лобита да се сблъскат по време на разискването на предизборната платформа на Българска социалистическа партия за присъединяване в евровота и около интригата в партията, която върви от седмици - със или без президента на ПЕС Сергей Станишев в листите, макар че реденето не е в дневния ред.

На аления пленум преди две седмици социалистите сложиха няколко червени линии, които не трябва да се прекрачват при номинирането на левите претенденти. Сред тях са позицията на Българска социалистическа партия против Истанбулската спогодба и против миграционния пакт на Организация на обединените нации. Въпреки че Нинова разгласи, че всички шестима евродепутати на БСП/ПЕС имат място в листата, съгласно начертаните разломи президентът на европейските социалисти Сергей Станишев и Георги Пирински са пред алтернативата дали да се съобразят с партията си у нас, или с позициите на ПЕС.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР